Goveđe varivo sa gljivama i krompirom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
160 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
500 g
gljive
1 kg
goveđi odrezak
10 komad
Krompir
2 češanj
Bijeli luk
200 g
pesto od sušenog paradajza ili bosiljka
330 ml
goveđa supa
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Vrhnje
Goveđe varivo sa gljivama i krompirom
  1. Jednu kašiku maslinovog ulja zagrijati u šerpi, dodati isjeckani crveni luk i pržiti 3-4 minute dok ne dobije zlatnu boju.
  2. Umiješati gljive i kuhati na visokoj temperaturi dok ne dobiju smeđkastu boju.
  3. Izvaditi ih iz šerpe i ostaviti na stranu.
  4. Zagrijati preostalo ulje, pa pržiti meso u serijama, dok ne dobije smeđu boju.
  5. U posebnu šerpu staviti ½ pripremljenog mesa, ½ krompira, gljiva i luka.
  6. Posuti zgnječenim bijelim lukom, pa dodati preostalo meso, krompir i gljive.
  7. Dodati goveđu supu, umiješati pesto, biber i sol.
  8. Posudu poklopiti i smjesu kuhati 2 h i 30 minuta.
  9. Varivo poslužiti uz pavlaku

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*