Goveđe varivo sa patlidžanom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
600 g
govedina
2 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Mljeveni đumbir
1/2 kašičica
mljeveni cimet
1 kašičica
kurkum
1 kašičica
mljevena paprika
1 kašičica
kim
1 komad
ljuti feferon
800 g
paradajz
300 g
patlidžan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Goveđe varivo sa patlidžanom
  1. Isjeckanu govedinu pržiti na maslinovom ulju 6 do 8 minuta.
  2. Dodati bijeli luk, đumbir, cimet, kurkumu, papriku i kim.
  3. Kuhati 1 minutu uz konstantno miješanje.
  4. Umiješati paradajz, feferon i ½ šolje hladne vode.
  5. Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i kuhati 1 h, dok meso omekša.
  6. U tavi, na zagrijanom ulju ispržiti patlidžan.
  7. Izvaditi feferon iz šerpe sa mesom, a dodati patlidžan, biber i sol.
  8. Kuhati još 4- 5 minuta uz konstantno miješanje, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*