- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 13.2.2014
- 750 g
- mljevena govedina
- 1 komad
- goveđe kocke za supu
- 2 glavica
- Crveni luk
- 450 g
- mrkve
- 1 kg
- Krompir
- 2 pakovanje
- konzervisani grah
- 1 po potrebi
- Worcestershire umak
- 1 po potrebi
- peršun
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U većoj šerpi, na zagrijanom, istopljenom maslacu propržite luk, a zatim dodajte mljevenu govedinu.
- Kuhajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije smeđkastu boju.
- Izmrvite kocku, pa dodajte krompir i mrkvu izrezane na kockice, a zatim i oko 1.5 litar ključale vode.
- Poklopite šerpu i kuhajte 30-ak minuta dok povrće ne omekša.
- Nakon što povrće omekša, stavite u šerpu i konzervirani grah, sos, peršun i začine.
- Sve izmiješajte, vratite malo na vatru, pa poslužite.
We bought Bosnian bread at the bakery here in Washington, USA, and decided to make a Bosnian dish for dinner to accompany it. We are very excited to try this. Thank you for sharing!