Goveđi file sa brzim umakom od crvenog vina

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
4 komad
Pileći fileti
2 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
200 g
šampinjoni
2 kašičica
paradajz sos
2 kašičica
brašno
1 šoljica
suho crveno vino
1 1/2 ml
goveđa osnova
1 po potrebi
pire krompir
Goveđi file sa brzim umakom od crvenog vina
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
  2. Dodajte 1 kašiku ulja u tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi. Začinite filete s obje strane i kuhajte 2 minute sa svake strane.
  3. Prenesite u tepsiju i pecite u pećnici najviše 5 minuta.
  4. Preostalo ulje zagrijte u istoj tavi na srednjoj temperaturi.
  5. Dodajte crveni luk i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte bijelu luk, gljive i miješajte 1-2 minute. Dodajte paradajz sos i brašno, a zatim vino i osnovu. Dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i kuhajte 5-6 minuta dok se dovoljno ne zgusne. Začinite.
  6. Skinite sa toplote i dok je topal umak vratite filete. Poslužite sa pire krompirom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*