- Stavite grah u zdjelu. Zalite ga kipućom vodom i poklopite zdjelu. Sačekajte 1 sat a zatim iscijedite
- U međuvremenu, zagrijte pola ulja u tavi na većoj temperaturi.
- Dodajte pola govedine i kuhajte 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju.
- Prenesite na tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.
- Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte bijeli i crveni luk u tavu.
- Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte gljive i vino. Dovedite do ključanja i vratite govedinu s saftom.
- Dodajte paradajz i papriku u tavu. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu, prekrijte i ostavite tako 1 sat i 15 minuta.
- Okrijte i dodajte grah. Kuhajte 20 minuta neotkriveno uz miješanje ili dok govedina ne postane meka.
- Dodajte šećernu trsku i kuhajte 5 minuta a zatim poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!