Goveđi gulaš s grahom

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 šolja
grah
8 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
3 češanj
Bijeli luk
200 g
šampinjoni
3/4 šolja
suho vino
400 g
paradajz
3/4 šolja
goveđa osnova
1 komad
Crvena paprika
1/2 šoljica
šećerna trska
Goveđi gulaš s grahom
  1. Stavite grah u zdjelu. Zalite ga kipućom vodom i poklopite zdjelu. Sačekajte 1 sat a zatim iscijedite
  2. U međuvremenu, zagrijte pola ulja u tavi na većoj temperaturi.
  3. Dodajte pola govedine i kuhajte 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju.
  4. Prenesite na tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.
  5. Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte bijeli i crveni luk u tavu.
  6. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte gljive i vino. Dovedite do ključanja i vratite govedinu s saftom.
  7. Dodajte paradajz i papriku u tavu. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu, prekrijte i ostavite tako 1 sat i 15 minuta.
  8. Okrijte i dodajte grah. Kuhajte 20 minuta neotkriveno uz miješanje ili dok govedina ne postane meka.
  9. Dodajte šećernu trsku i kuhajte 5 minuta a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*