Goveđi gulaš s grahom

Sastojci
Instrukcije
Stavite grah u zdjelu. Zalite ga kipućom vodom i poklopite zdjelu. Sačekajte 1 sat a zatim iscijedite
U međuvremenu, zagrijte pola ulja u tavi na većoj temperaturi.
Dodajte pola govedine i kuhajte 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju.
Prenesite na tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.
Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte bijeli i crveni luk u tavu.
Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte gljive i vino. Dovedite do ključanja i vratite govedinu s saftom.
Dodajte paradajz i papriku u tavu. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu, prekrijte i ostavite tako 1 sat i 15 minuta.
Okrijte i dodajte grah. Kuhajte 20 minuta neotkriveno uz miješanje ili dok govedina ne postane meka.
Dodajte šećernu trsku i kuhajte 5 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.