Goveđi odrezak na italijanski način

Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 6 minuta
Goveđi odrezak na italijanski način

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Bijeli luk:
1/2 češnja
Brašno:
1/4 šolje
Ulje:
3 kašike
Umak od paradajza:
160 mililitara
Voda:
3/2 solja
Lovorov list:
1 list
Majčina dušica:
1/4 kašičice
Šećer:
1/4 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Zelena paprika:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Premažite odrezak s bijelim lukom a zatim ga začinite sa soli i biberom pa umiješajte u brašno.

  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte odrezak i pecite dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.

  3. Izvadite meso iz tave a masnoću odstranite.

  4. Dodajte umak od paradajza, vodu i začine u istu tavu. Kuhajte dok ne dobijete kompaktan umak.

  5. Stavite meso u posudu za pečenje, poredajte luk i papriku po vrhu a zatim prelijte s umakom iz tave.

  6. Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 100 minuta na temperaturi od 175 stepeni.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.