Goveđi odrezak na italijanski način

Kategorije:

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
110 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
1/2 češanj
Bijeli luk
1/4 šolja
brašno
3 kašika
ulje
160 ml
umak od paradajza
1 1/2 šolja
voda
1 list
lovorov list
1/4 kašičica
majčina dušica
1/4 kašičica
Šećer
1 glavica
Crveni luk
1 komad
zelena paprika
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Goveđi odrezak na italijanski način
  1. Premažite odrezak s bijelim lukom a zatim ga začinite sa soli i biberom pa umiješajte u brašno.
  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte odrezak i pecite dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.
  3. Izvadite meso iz tave a masnoću odstranite.
  4. Dodajte umak od paradajza, vodu i začine u istu tavu. Kuhajte dok ne dobijete kompaktan umak.
  5. Stavite meso u posudu za pečenje, poredajte luk i papriku po vrhu a zatim prelijte s umakom iz tave.
  6. Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 100 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
  7. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*