Goveđi odrezak s bijelim lukom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
goveđi odrezak
4 češanj
Bijeli luk
1 komad
chilli paprika
1 glavica
luk kozjak
1/2 kašika
vino za kuhanje
1/2 kašičica
kukuruzni škrob
1 kašičica
Sol
1 kašičica
rižino vino
1 kašičica
umak od soje
1 kašičica
Šećer
1/2 kašičica
kukuruzni škrob
Goveđi odrezak s bijelim lukom
  1. 1/2 kašike kukuruznog škroba pomiješati sa 2 kašike vode.
  2. U zdjeli pomiješajte vino, kukuruzni škrob i sol.
  3. Stavite odrezake u napravljenu marinadu i ostavite 20 minuta da marinira.Zagrijte ulje u tavi i pecite odrezke dok ne budu na pola pečeni. Izvadite i ostavite sa stranu.
  4. Dodajte bijeli luk, kozjak i papriku u tavu u kojoj ste pekli meso.
  5. Propžite povrće a zatim vratite odrezke. Umiješajte rižino vino, umak od soje, šećer i kukuruzni škrob pomiješan s vodom.
  6. Pecite dok meso ne budu pečeno.
  7. Skinite i poslužite uz pomfrit.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*