Goveđi odrezak s bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Goveđi odrezak s bijelim lukom

Sastojci

Goveđi odrezak:
2 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Chilli paprika:
1 komad
Luk kozjak:
1 glavica
Vino za kuhanje:
1/2 kašike
Kukuruzni škrob:
1/2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Rižino vino:
1 kašičica
Umak od soje:
1 kašičica
Šećer:
1 kašičica
Kukuruzni škrob:
1/2 kašičice
Pomfrit:
Po želji

Instrukcije

  1. 1/2 kašike kukuruznog škroba pomiješati sa 2 kašike vode.

  2. U zdjeli pomiješajte vino, kukuruzni škrob i sol.

  3. Stavite odrezake u napravljenu marinadu i ostavite 20 minuta da marinira.Zagrijte ulje u tavi i pecite odrezke dok ne budu na pola pečeni. Izvadite i ostavite sa stranu.

  4. Dodajte bijeli luk, kozjak i papriku u tavu u kojoj ste pekli meso.

  5. Propžite povrće a zatim vratite odrezke. Umiješajte rižino vino, umak od soje, šećer i kukuruzni škrob pomiješan s vodom.

  6. Pecite dok meso ne budu pečeno.

  7. Skinite i poslužite uz pomfrit.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.