Goveđi odrezak sa paradajzom, gljivama i vrhnjem
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 komad
Crveni luk:
2 glavice
Brašno:
2 kašike
Maslo:
25 grama
Ulje:
1 kašičica
Paprika:
1/2 kašičice
Šampinjoni:
180 grama
Paradajz:
225 grama
Vrhnje:
200 mililitara
Instrukcije
Umiješajte meso u brašno.
Zagrijte maslo i ulje u tavi a zatim dodajte meso i pržite 6-7 minuta ili dok meso ne dobije smeđu boju, s obje strane.
Dodajte gljive, papriku, paradajz i sol i pirjajte još 10 minuta.
Smanjite temperaturu, dodajte vrhnje i kuhajte još 3 minute.
Skinite s toplote i poslužite vruće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.