Goveđi odrezak sa paradajzom, gljivama i vrhnjem

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
2 glavica
Crveni luk
2 kašika
brašno
25 g
maslo
1 kašičica
ulje
1/2 kašičica
paprika
180 g
šampinjoni
225 g
paradajz
200 ml
Vrhnje
Goveđi odrezak sa paradajzom, gljivama i vrhnjem
  1. Umiješajte meso u brašno.
  2. Zagrijte maslo i ulje u tavi a zatim dodajte meso i pržite 6-7 minuta ili dok meso ne dobije smeđu boju, s obje strane.
  3. Dodajte gljive, papriku, paradajz i sol i pirjajte još 10 minuta.
  4. Smanjite temperaturu, dodajte vrhnje i kuhajte još 3 minute.
  5. Skinite s toplote i poslužite vruće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*