Goveđi odrezak u biber sosu

Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
850 g
Maslac
1 kašičica
Maslinovo ulje
1 1/2 kg
goveđi odrezak
3 kašičica
brandy
2 kašičica
Biber
125 ml
crveno vino
2 kašičica
vrhnje za kuhanje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni biber
Goveđi odrezak u biber sosu
  1. Odsjecite višak masnoće s odreska. Prethodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. U tavi zagrijte maslac i ulje. Kad se dovoljno ugrije dodajte odrezak i kuhajte 5 minuta, sa svake strane na većoj temperaturi.
  3. Izvadite odrezak i stavite u toplu pećnicu. Dodajte brandy, zapalite i flambirajte dok se plamen sam ne ugasi.
  4. Dodajte biber, crno vino i vrhnje za kuhanje u tavu. Kuhajte smjesu dok se ne poveže. Začinite dobro i dodajte preostali maslac.
  5. Servirajte odreske na tanjire za posluživanje. Pažljivo prelijte umakom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*