Goveđi odrezak u sosu od octa

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
goveđi odrezak
1/4 šoljica
vinski ocat
1/4 šoljica
crno vino
3 kašika
brašno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 kašičica
maslo
Goveđi odrezak u sosu od octa
  1. Premažite odrezke sa soli i biberom s obje strane.
  2. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi i dodajte odrezke.
  3. Pecite 15 minuta dok meso ne bude pečeno.
  4. U međuvremenu napravite umak u drugoj tavi. Pomiješajte brašno, šećer, vino i ocat.
  5. Kuhajte uz konstantno miješanje 10 minuta dok smjesa ne postane sirupasta.
  6. Prelijte umak preko odrezka i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*