Goveđi pilav

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
250 g
cherry paradajz
1 1/2 kašika
Maslinovo ulje
1 kašika
blagi curry prah
1 kašičica
kumin
1 kašičica
cimet
400 g
govedina
1 šoljica
basmati riža
2 1/2 šoljica
Pileća osnova
1/4 šoljica
ribizle
3 glavica
zeleni luk
1/2 šoljica
peršun
Goveđi pilav
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° C.
  2. Tepsiju (po mogućnosti veću) obložite folijom, poredajte paradajz, dodajte dvije kašike ulja i začinite s soli i biberom.
  3. Pecite 20 do 25 minuta.
  4. U međuvremenu preostalo ulje zagrijte u tavi na srednjoj temperaturi.
  5. Dodajte curry prah, kumin, cimet i govedinu. Kuhajte uz miješanje 3-4 minuta. Dodajte rižu.
  6. Pomiješajte pileću osnovu i sačekajte da prokuha. Prespite to u veći lonac.
  7. Pokrijte i kuhajte 20-25 minuta ili dok se tekućina ne apsorbuje.
  8. Dodajte paradajz, ribizle, mladi luk i prekrijte pa sačekajte 5 minuta.
  9. Umiješajte peršun i poslužite u zdjele.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*