- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 8.6.2010
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 glavica
- gnječen bijeli luk
- 2 kašičica
- mljeveni kumin
- 3 kašičica
- chilli u prahu
- 750 g
- mljevena govedina
- 800 g
- konzervisani paradajz
- 1 šolja
- goveđa osnova
- 800 g
- konzervisani grah
- 200 g
- mahune

- Zagrijte ulje u loncu za kuhanje na većoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk.
- Kuhajte uz miješanje 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte kumin i chilli u prahu. Kuhajte 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
- Dodajte meso. Kuhajte, uz pomoć kašike za kuhanje miješajte da razbijete meso, 5 do 7 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
- Dodajte paradajz i osnovu. Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu.
- Kuhajte 20 do 25 minuta, dodajući grah i mahune u zadnjih 5 minuta kuhanja.
- Skinite i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!