- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 5.7.2010
- 2 kašika
- biljno ulje
- 1 šolja
- riža
- 2 glavica
- Crveni luk
- 2 komad
- zelena paprika
- 1/2 kg
- mljevena govedina
- 1 šolja
- konzervisani kukuruz
- 170 g
- paradajz sos
- 1/2 šolja
- kečap
- 1 šolja
- voda
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Zagrijte ulje u većem loncu za kuhanje.
- Dodajte rižu, luk i paprike. Kuhajte 5 minuta ili dok luk ne omekša.
- Dodajte mljeveno meso i kuhajte dok ne dobije smeđu boju. Višak masnoće odstranite.
- Umiješajte kukuruz, pradajz sos, kečap i vodu.
- Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
- Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!