Govedina s gljivama i bijelim grahom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
goveđi odrezak bez masnoće
1 kašika
Maslinovo ulje
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
2 komad
mrkve
2 glavica
Crveni luk
220 g
gljive
1/4 šoljica
suho bijelo vino
500 g
bijeli grah
400 g
paradajz
Govedina s gljivama i bijelim grahom
  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na većoj temperaturi.
  2. Stavite govedinu i pecite po 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije ružičastu boju.
  3. Izvadite iz tave pa začinite sa soli i biberom.
  4. U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje.
  5. Dodajte mrkvu i kuhajte uz konstantno miješanje 3 minute.
  6. Zatim dodajte luk i kuhajte, uz miješanje, 8 minuta li dok luk ne postane hrskav.
  7. Dodajte gljive i vino pa kuhajte još 5 minuta.
  8. Umiješajte grah i paradajz. Nastavite kuhati još 3 minute.
  9. Vratite govedinu u tavu, kuhajte još dvije minute.
  10. Skinite sa vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*