Govedina s paradajzom i paprikom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Paradajz: 
3 komada
Paprika: 
2 komada
Crveni luk: 
1 glavica
Sol: 
1 kašičica
Bijeli luk: 
1 češanj
Umak od soje: 
2 kašike
Kukuruzni škrob: 
1 kašičica
Bourbon: 
1 kašičica
Instrukcije
- Premažite meso s 1/2 umaka od soje i kukuruznim škrobom. 
- U međuvremenu kuhajte paprike 2 minute u kipućoj vodi. 
- Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i pecite dok ne dobije smeđu boju a zatim posolite. 
- Dodajte meso i pecite 3 minute sa svake strane. 
- Umiješajte paprike, preostali umak od soje, bourbon i narezani paradajz u meso. 
- Kuhajte još 4 minuta a zatim skinite i poslužite uz kuhanu rižu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.