Govedina s paradajzom i paprikom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Govedina s paradajzom i paprikom

Sastojci

Paradajz:
3 komada
Paprika:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Umak od soje:
2 kašike
Kukuruzni škrob:
1 kašičica
Bourbon:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Premažite meso s 1/2 umaka od soje i kukuruznim škrobom.

  2. U međuvremenu kuhajte paprike 2 minute u kipućoj vodi.

  3. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i pecite dok ne dobije smeđu boju a zatim posolite.

  4. Dodajte meso i pecite 3 minute sa svake strane.

  5. Umiješajte paprike, preostali umak od soje, bourbon i narezani paradajz u meso.

  6. Kuhajte još 4 minuta a zatim skinite i poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.