Govedina s paradajzom i paprikom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Paradajz:
3 komada
Paprika:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Umak od soje:
2 kašike
Kukuruzni škrob:
1 kašičica
Bourbon:
1 kašičica
Instrukcije
Premažite meso s 1/2 umaka od soje i kukuruznim škrobom.
U međuvremenu kuhajte paprike 2 minute u kipućoj vodi.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i pecite dok ne dobije smeđu boju a zatim posolite.
Dodajte meso i pecite 3 minute sa svake strane.
Umiješajte paprike, preostali umak od soje, bourbon i narezani paradajz u meso.
Kuhajte još 4 minuta a zatim skinite i poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.