Govedina s paradajzom i paprikom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
paradajz
2 komad
paprika
1 glavica
Crveni luk
1 kašičica
Sol
1 češanj
Bijeli luk
2 kašika
umak od soje
1 kašičica
kukuruzni škrob
1 kašičica
Bourbon
Govedina s paradajzom i paprikom
  1. Premažite meso s 1/2 umaka od soje i kukuruznim škrobom.
  2. U međuvremenu kuhajte paprike 2 minute u kipućoj vodi.
  3. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i pecite dok ne dobije smeđu boju a zatim posolite.
  4. Dodajte meso i pecite 3 minute sa svake strane.
  5. Umiješajte paprike, preostali umak od soje, bourbon i narezani paradajz u meso.
  6. Kuhajte još 4 minuta a zatim skinite i poslužite uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*