Govedina s rižom i curryem
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
3/2 solja
Maslo:
3 kašike
Govedina:
800 grama
Curry u prahu:
4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Paradajz:
4 komada
Kuhana riža:
4 šolje
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi, dodajte luk i propržite ga.
Umiješajte meso i pecite dok ne dobije smeđu boju.
Začinite sa soli, biberom i curryem a zatim dodajte paradajz.
Kuhajte 2 minute, uz povremeno miješanje, pa skinite sa toplote.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.