Govedina s tikvom i umakom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
biljno ulje
500 g
govedina
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1/4 šoljica
korma curry umak
600 g
Tikvice
1 komad
Crvena paprika
400 g
paradajz
1/2 šolja
goveđa osnova
1 po potrebi
riža kuhana
Govedina s tikvom i umakom
  1. Dodajte 2 kašike ulja u velki lonac za kuhanje na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte jednu trećinu govedine. Kuhajte 2 minute ili dok se ne zapeče.
  3. Prenesite u zdjelu. Ponovite isto u 2 serije sa preostalom govedinom i uljem.
  4. Dodajte preostalo ulje u tavu. Dodajte crveni i bijeli luk. Kuhajte 1-2 minute ili dok ne omekša.
  5. Dodajte curry umak, miješajte, kuhajte 30 sekundi ili dok ne osjetite aromu. Vratite govedinu sa saftom u tavu. Umiješajte tikvu, papriku, paradajz i osnovu.
  6. Smanjite temperaturu. Poklopite i neka se kuha 10 minuta. Skinite poklopac i neka se kuha još 10-15 minuta ili dok meso ne omekša a umak se zgusne. Začinite sa soli i biberom.
  7. Poslužite sa rižom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*