Govedina sa chilliem i bosiljkom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
ulje od kikirikija
400 g
odrezak
1/4 šoljica
slatki chilli umak
2 kašičica
Sol
1 kašičica
riblji umak
1 komad
Crvena paprika
1 komad
chilli paprika
1/4 šoljica
Bosiljak
Govedina sa chilliem i bosiljkom
  1. Zagrijte ulje u tavi.
  2. Dodajte meso, pecite i miješajte dok ne dobije smeđu boju.
  3. Izvadite i pokrijte folijom da bi zadržalo toplotu.
  4. Kombinirajte slatki chilli umak, soju i riblji umak u zdjeli.
  5. Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodajte luk i paprike. Pecite i miješajte 2-3 minute dok ne omekšaju.
  6. Dodajte chilli i kuhajte 1 minutu.
  7. Vratite meso u tavu zajedno za umakom od slatkog chillia. Kuhajte 1-2 minute ili dok se umak dovoljno ne ugrije.
  8. Skinite s toplote, pospite bosiljkom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*