- Stavite govedinu, umak od šljiva, umak od ostriga, bijeli luk i chilli u zdijelu. Promiješajte i stavite u frižider 15 minuta.
- Stavite rižu u vatrostalnu posudu. Pospite kipućom vodom i ostavite 1-2 minute ili dok ne omekša.
- Iscijedite i isperite hladnom vodom.
- Ugrijte tavu na visokoj temperaturi. Dodajte 1 kašičicu ulja. Dodajte pola govedine i promiješajte. Pecite 1 minutu ili dok ne bude zapečena.
- Prenesite u tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.
- Dodajte preostalo ulje, luk, paprike u stir-fry tavu, pecite 2 minute ili dok povrće ne omekša.
- Vratite govedinu sa saftom u tavu. Dodajte rižu. Kuhajte 2-3 minute ili dok se dobro ne zagrije.
- Skinite sa toplote. Dodajte beansprouts (klice). Promiješajte i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!