Govedina sa susamom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 30 minuta

Sastojci
Goveđi odrezak: 
500 grama
Splenda: 
2 pakovanja
Ulje: 
3 kašike
Soja sos: 
2 kašike
Biber: 
1/4 kašičice
Mladi luk: 
3 glavice
Bijeli luk: 
1 češanj
Susam: 
1 kašika
Instrukcije
- U jednu posudu kombinovati splendu (umjetno sladilo), 2 kašike ulja, soja sos, biber, mladi, bijeli luk i susam. 
- Ovu marinadu preliti preko isjeckane govedine, dobro izmiješati i ostaviti 15 minuta da odstoji. 
- U tavi zagrijati 1 kašiku ulja, dodati govedinu i marinadu, pa peći 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi. 
- Govedinu poslužiti sa rižom ili tjesteninom. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.