Govedina sa susamom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 30 minuta
Govedina sa susamom

Sastojci

Goveđi odrezak:
500 grama
Splenda:
2 pakovanja
Ulje:
3 kašike
Soja sos:
2 kašike
Biber:
1/4 kašičice
Mladi luk:
3 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Susam:
1 kašika

Instrukcije

  1. U jednu posudu kombinovati splendu (umjetno sladilo), 2 kašike ulja, soja sos, biber, mladi, bijeli luk i susam.

  2. Ovu marinadu preliti preko isjeckane govedine, dobro izmiješati i ostaviti 15 minuta da odstoji.

  3. U tavi zagrijati 1 kašiku ulja, dodati govedinu i marinadu, pa peći 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi.

  4. Govedinu poslužiti sa rižom ili tjesteninom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.