Govedina u sosu od gljiva

Vrijeme pripreme
25 minute
Vrijeme kuhanja
2 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
400 g
gljive
125 ml
goveđi temeljac
200 ml
voda
2 češanj
Bijeli luk
1 glavica
Crveni luk
1 1/2 kg
govedina
2 1/2 kašika
Maslinovo ulje
1 kašika
tomato sos
Govedina u sosu od gljiva
  1. U težoj šerpi na zagrijanom ulju propržite crveni luk, dodajte govedinu, p aju pržite dok ne dobije smeđu boju.
  2. Dodajte vodu, pa kada smjesa proključa umiješajte goveđi temeljac i paradajz sos.
  3. Nakon što ponovo proključa smjesa smanjite temperaturu.
  4. Poklopite posudu i ostavite da smjesa krčka 1h i 15 minuta.
  5. Dodajte gljive, sol i biber, pa u poklopljenoj posudi kuhajte još 30 minuta.
  6. Poslužite uz pire ili mahune.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*