- Vrijeme pripreme
- 25 minute
- Vrijeme kuhanja
- 2 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 4.7.2014
- 400 g
- gljive
- 125 ml
- goveđi temeljac
- 200 ml
- voda
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 1/2 kg
- govedina
- 2 1/2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 kašika
- tomato sos

- U težoj šerpi na zagrijanom ulju propržite crveni luk, dodajte govedinu, p aju pržite dok ne dobije smeđu boju.
- Dodajte vodu, pa kada smjesa proključa umiješajte goveđi temeljac i paradajz sos.
- Nakon što ponovo proključa smjesa smanjite temperaturu.
- Poklopite posudu i ostavite da smjesa krčka 1h i 15 minuta.
- Dodajte gljive, sol i biber, pa u poklopljenoj posudi kuhajte još 30 minuta.
- Poslužite uz pire ili mahune.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!