Govedina u sherry-u s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Govedina u sherry-u s povrćem

Sastojci

Voda:
1/2 šolje
Sherry:
1/4 šolje
Umak od soje:
3 kašike
Goveđi odrezak:
1 komad
Mrkve:
2 komada
Zelena paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Biljno ulje:
2 kašike
Kukuruzni škrob:
1 kašičica
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. U manjoj posudi pomiješajte vodu, sherry i umak od soje.

  2. Prelijte preko narezanog odrezka i ostavite da marinira 60 minuta.

  3. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte mrkvu, papriku i crveni luk. Pecite oko 5 minuta uz konstantno miješanje a zatim skinite i ostavite sa strane.

  4. U drugoj tavi zagrijte ulje i dodajte govedinu (koju ste ocijedili a marinadu sačuvali). Pecite s obje strane dok meso ne dobije smeđu boju.

  5. Umiješajte povrće i marinadu. Kuhajte, uz povremeno miješanje, dok umak ne postane kompaktan.

  6. Skinite i poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.