Govedina u sherry-u s povrćem

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 šolja
voda
1/4 šolja
sherry
3 kašika
umak od soje
1 komad
goveđi odrezak
2 komad
mrkve
1 komad
zelena paprika
1 glavica
Crveni luk
2 kašika
biljno ulje
1 kašičica
kukuruzni škrob
1 po potrebi
kuhana riža
Govedina u sherry-u s povrćem
  1. U manjoj posudi pomiješajte vodu, sherry i umak od soje.
  2. Prelijte preko narezanog odrezka i ostavite da marinira 60 minuta.
  3. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte mrkvu, papriku i crveni luk. Pecite oko 5 minuta uz konstantno miješanje a zatim skinite i ostavite sa strane.
  4. U drugoj tavi zagrijte ulje i dodajte govedinu (koju ste ocijedili a marinadu sačuvali). Pecite s obje strane dok meso ne dobije smeđu boju.
  5. Umiješajte povrće i marinadu. Kuhajte, uz povremeno miješanje, dok umak ne postane kompaktan.
  6. Skinite i poslužite uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*