Govedina u umaku od soje i đumbira

Sastojci
Instrukcije
Goveđe odreske pobiberiti, posoliti i po želji začiniti čilijem.
Staviti ih u tavu sa vrelim uljem i peći oko 30 minuta na umjerenoj temperaturi.
U međuvremenu staviti zelenje da se kuha u slanoj vodi.
Pečene odreske preliti soja sosom, isjeckanim bijelim lukom, đumbirom, čilijem, sokom od limuna i maslinovim uljem.
Kada se zelenje skuha, podijeliti ga na dvije tacne za posluživanje, zatim staviti tanje izrezane komade govedine i posuti preostalim sosom iz posude u kojoj je bilo meso.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.