Govedina u umaku od soje i đumbira

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 g
goveđi odrezak
8 kašika
soja sos
250 g
Špinat
1/4 komad
đumbir
1/2 češanj
Bijeli luk
2 1/2 kašika
sok od limuna
1 po potrebi
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
chilli
Govedina u umaku od soje i đumbira
  1. Goveđe odreske pobiberiti, posoliti i po želji začiniti čilijem.
  2. Staviti ih u tavu sa vrelim uljem i peći oko 30 minuta na umjerenoj temperaturi.
  3. U međuvremenu staviti zelenje da se kuha u slanoj vodi.
  4. Pečene odreske preliti soja sosom, isjeckanim bijelim lukom, đumbirom, čilijem, sokom od limuna i maslinovim uljem.
  5. Kada se zelenje skuha, podijeliti ga na dvije tacne za posluživanje, zatim staviti tanje izrezane komade govedine i posuti preostalim sosom iz posude u kojoj je bilo meso.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*