Govedina u umaku od soje i đumbira

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Govedina u umaku od soje i đumbira

Sastojci

Goveđi odrezak:
2 grama
Soja sos:
8 kašika
Špinat:
250 grama
Đumbir:
1/4 komada
Bijeli luk:
1/2 češnja
Sok od limuna:
5/2 kasika
Maslinovo ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Chilli:
Po želji

Instrukcije

  1. Goveđe odreske pobiberiti, posoliti i po želji začiniti čilijem.

  2. Staviti ih u tavu sa vrelim uljem i peći oko 30 minuta na umjerenoj temperaturi.

  3. U međuvremenu staviti zelenje da se kuha u slanoj vodi.

  4. Pečene odreske preliti soja sosom, isjeckanim bijelim lukom, đumbirom, čilijem, sokom od limuna i maslinovim uljem.

  5. Kada se zelenje skuha, podijeliti ga na dvije tacne za posluživanje, zatim staviti tanje izrezane komade govedine i posuti preostalim sosom iz posude u kojoj je bilo meso.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.