Govedina u umaku s gljivama

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
100 g
Maslac
1 kg
govedina
1 glavica
Crveni luk
2 po potrebi
zelena paprika
450 g
gljive
50 g
brašno
2 komad
goveđa kocka za supu
1 kašičica
Sol
1 po potrebi
tjestenina
Govedina u umaku s gljivama
  1. U jednu od kuhinjskih posuda staviti 400 ml vode, prokuhati i dodati 2 goveđe kocke.
  2. U većoj tavi istopiti 50 gr maslaca.
  3. Dodati meso i peći dok ne dobije smeđu boju, a zatim ga izvaditi iz tave.
  4. U masnoći gdje se kuhalo meso propržiti luk, dodati isjeckanu papriku i gljive, pa sve pržiti 3-4 minute uz neprestano miješanje.
  5. Zagrijati preostali maslac u posebnoj tavi, dodati brašno i goveđu supu.
  6. Brašno i supu izmiješati, kuhati dok se smjesa blago ne zgusne, zatim dodati začine, smjesu s gljivama i govedinu, pa sve kuhati 45 minuta na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje i dodavanje vode.
  7. Jelo poslužiti s tjesteninom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*