Grah i špinat s curry korma
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Biljno ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Crvena paprika:
1/2 komada
Korma curry umak:
2 kašike
Biljna osnova:
1/2 šoljice
Kokosovo mlijeko:
160 mililitara
Konzervisani grah:
400 grama
Špinat:
30 grama
Kuhana riža:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u loncu za kuhanje na većoj temperaturi.
Dodajte luk i papriku. Kuhajte 3-4 minute ili dok ne omekšaju. Dodajte curry umak.
Kuhajte, uz miješanje, 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
Dodajte biljnu osnovo i kokosovo mlijeko. Dovedite do ključanja i dodajte grah.
Smanjite temperaturu i kuhajte, uz miješanje, 3-4 minute.
Dodajte špinat i kuhajte 1 minutu.
Poslužite sa rižom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.