Grah i špinat s curry korma

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Grah i špinat s curry korma

Sastojci

Biljno ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Crvena paprika:
1/2 komada
Korma curry umak:
2 kašike
Biljna osnova:
33/100 šoljice
Kokosovo mlijeko:
160 mililitara
Konzervisani grah:
400 grama
Špinat:
30 grama
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u loncu za kuhanje na većoj temperaturi.

  2. Dodajte luk i papriku. Kuhajte 3-4 minute ili dok ne omekšaju. Dodajte curry umak.

  3. Kuhajte, uz miješanje, 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.

  4. Dodajte biljnu osnovo i kokosovo mlijeko. Dovedite do ključanja i dodajte grah.

  5. Smanjite temperaturu i kuhajte, uz miješanje, 3-4 minute.

  6. Dodajte špinat i kuhajte 1 minutu.

  7. Poslužite sa rižom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.