Grašak sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 2 minuta
Grašak sa bijelim lukom

Sastojci

Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Grašak:
3/2 solja
Peršun:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje i propržite luk, dok ne dobije smeđu boju.

  2. Dodajte grašak, peršun, sol i biber.

  3. Poklopite i pirjajte 5 minuta.

  4. Skinite s toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.