Gratin od tikvica

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 kašika
neslani maslac
500 g
Crveni luk
1 kg
Tikvice
2 kašičica
Sol
1 kašičica
mljeveni biber
1/4 kašičica
muškatni oraščići
2 kašičica
brašno
1 šolja
mlijeko
3/4 šolja
Prezla
3/4 šolja
cheddar sir
Gratin od tikvica
  1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
  2. Rastopite maslac u velikoj tavi, dodajte luk i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, ili dok luk ne omekša, ali se ne karamelizuje. Dodajte tikvice, poklopite tavu i kuhajte 10 minuta, ili dok ne omekša. Dodajte sol, biber, i muškatni oraščić i kuhajte bez poklopca 5 minuta.
  3. Umiješajte brašno. Dodajte vruće mlijeko i kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta, dok ne dobijete umak. Naspite dobivenu smjesu u posudu za pečenje.
  4. Pospite smjesu kombinacijom prezle i Cheddar sira. Jednako rasporedite 1 kašiku maslaca isjeckanu u male komadiće po površini smjese. Pecite 20 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*