Gratin od tikvica

Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Rastopite maslac u velikoj tavi, dodajte luk i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, ili dok luk ne omekša, ali se ne karamelizuje. Dodajte tikvice, poklopite tavu i kuhajte 10 minuta, ili dok ne omekša. Dodajte sol, biber, i muškatni oraščić i kuhajte bez poklopca 5 minuta.
Umiješajte brašno. Dodajte vruće mlijeko i kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta, dok ne dobijete umak. Naspite dobivenu smjesu u posudu za pečenje.
Pospite smjesu kombinacijom prezle i Cheddar sira. Jednako rasporedite 1 kašiku maslaca isjeckanu u male komadiće po površini smjese. Pecite 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.