Grčka paradajz salata
Služi: 1 osobuPriprema: 6 minuta

Sastojci
Sok od limuna:
6 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
2 kašičice
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1 šolja
Origano:
1 šoljica
Masline:
1 šolja
Feta sir:
1/2 šolje
Krastavci:
2 komada
Paradajz:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Biber:
Po želji
Instrukcije
U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna sa bijelim lukom, soli, uljem, origanom i biberom.
Stavite sir, krastavce, masline i luk u zdjelu za salatu.
Umiješajte dressing od limuna u salatu, ostavite da marinira dva sata pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.