Grčka pileća salata
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta

Sastojci
Jogurt:
3/4 šolje
Majoneza:
1/2 šolje
Origano:
1 kašičica
Bijeli luk:
3 češnja
Pileći fileti:
3 šolje
Krastavci:
1 šolja
Paradajz:
3/4 šolje
Feta sir:
1/2 šolje
Peršun:
1/4 šolje
Masline:
2 kašike
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte jogurt, majonezu, origano i bijeli luk.
Dodajte piletinu, krastavce, paradajz, feta sir, peršun i masline. Dobro izmiješajte.
Ostavite da salata odstoji 30-60 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.