Grčka salata od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 3 minuta
Grčka salata od gljiva

Sastojci

Šampinjoni:
200 grama
Suho bijelo vino:
5 kašika
Voda:
5 kašika
Maslinovo ulje:
5 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Lovorov list:
1 list
Luk:
1 kašika
Timijan:
13/100 kašičice
Korijander:
13/100 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U loncu pomiješajte vino, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, lovorov list, luk, timijan, korijander, sol i biber.

  2. Kuhajte 5 minuta a zatim dodajte gljive i kuhajte još 5 minuta.

  3. Ostavite da ohladi pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.