Grčka salata sa janjetinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
500 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Kumin:
1 kašičica
Chilli paprika:
1 kašičica
Janjetina:
600 grama
Grčka salata:
270 grama
Masline:
Po želji
Feta sir:
Po želji
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C.
Stavite krompir i ulje u tepsiju za pečenje. Pecite 25 minuta. Izvadite da se ohladi.
Kombinirajte začine sa preostalim uljem. Premažite janjetinu. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Pecite janjetinu po 3 minute sa svake strane. Skinite i izrežite poprečno.
Kombinirajte salatu, masline, feta sir i slatki krompir. Pospite sa dresingom. Izmiješajte i poslužite uz janjetinu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.