Gulaš

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
140 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/2 kg
goveđa plećka
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
1 komad
paprika
2 glavica
Bijeli luk
1 kašičica
sjemenke kumina
1 1/2 kašičica
slatka paprika
500 g
Krompir
125 ml
bijelo vino
400 g
paradajz
375 ml
goveđa osnova
1 po potrebi
kiselo vrhnje
1 po potrebi
peršun
Gulaš
  1. Začinite govedinu sa soli i biberom. Zagrijte ulje, u većoj tavi za kuhanje, na većoj temperaturi.
  2. Dodajte 1/3 govedine. Kuhajte, uz povrmeno miješanje, 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Prebacite u tanjir.
  3. Ponovite isto sa ostatkom govedine.
  4. Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, papriku i kuhajte uz povremeno miješanje 3-4 minute ili dok ne dobije zlatnu boju.
  5. Dodajte bijeli luk i sjeme kumina pa kuhajte 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
  6. Skinite sa toplote, dodajte papriku i miješajte 1 minutu. Zagrijte tavu na većoj temperaturi, dodajte krompir i miješajte.
  7. Dodajte govedinu, vino, goveđu osnovu i paradajz. Smanjite temperaturu i kuhajte 2 sata ili dok govedina ne bude mekana. Začinite sa soli i biberom.
  8. Razdijelite u posude za posluživanje, dodajte vrhnje i peršun po vrhu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*