- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 12.9.2012
- 200 g
- govedina
- 1 kašika
- brašno
- 2 kašika
- paradajz sos
- 1 kašičica
- crvene paprike
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- ulje
- 1 po potrebi
- kipuća voda

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk.
- Dodati govedinu isjeckanu na kockice, posoliti je i dinstati nekoliko minuta.
- Dodati brašno, pa miješati dok se ne sjedini s mesom.
- Mljevenu papriku, paradajz sos, biber i sol također umiješati, pa zaliti smjesu vrelom vodom.
- Kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje i jelo poslužiti toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!