Gulaš od goveđeg mesa
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Govedina:
200 grama
Brašno:
1 kašika
Paradajz sos:
2 kašike
Crvene paprike:
1 kašičica
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Kipuća voda:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk.
Dodati govedinu isjeckanu na kockice, posoliti je i dinstati nekoliko minuta.
Dodati brašno, pa miješati dok se ne sjedini s mesom.
Mljevenu papriku, paradajz sos, biber i sol također umiješati, pa zaliti smjesu vrelom vodom.
Kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje i jelo poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.