Gulaš od goveđeg mesa

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
200 g
govedina
1 kašika
brašno
2 kašika
paradajz sos
1 kašičica
crvene paprike
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
kipuća voda
Gulaš od goveđeg mesa
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk.
  2. Dodati govedinu isjeckanu na kockice, posoliti je i dinstati nekoliko minuta.
  3. Dodati brašno, pa miješati dok se ne sjedini s mesom.
  4. Mljevenu papriku, paradajz sos, biber i sol također umiješati, pa zaliti smjesu vrelom vodom.
  5. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje i jelo poslužiti toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*