- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 140 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 22.3.2012
- 400 g
- govedina
- 1 kašika
- origano
- 1 kašika
- Bosiljak
- 4 komad
- Krompir
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 4 komad
- mrkve
- 400 g
- paradajz
- 400 ml
- pileća supa
- 400 ml
- goveđa supa
- 1 po potrebi
- voda
- 1 po potrebi
- Sol
- 300 g
- miješano povrće

- U posudi za kuhanje, na zagrijanom ulju, propržiti bijeli i crveni luk.
- Dodati meso i dinstati dok ne dobije smeđu boju.
- Umiješati bosiljak, origano, krompir i mrkvu.
- Dodati paradajz, pileću supu, goveđu supu i vodu, uz dodavanje začina, soli i bibera.
- Na laganoj temperaturi kuhati 90-120 minuta.
- Umiješati smrznuto povrće, pa gulaš dodatno kuhati još 10-ak minuta.
- Skuhano jelo poslužiti toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!