- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 110 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.8.2010
- 450 g
- govedina
- 200 g
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašika
- aleva paprika
- 1 kašika
- ocat
- 1 kašičica
- paradajz sos
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- ulje
- 2 1/2 kašika
- pavlaka
- 1 po potrebi
- peršun

- U loncu zagrijte ulje pa dodajte luk i propžite ga.
- Umiješajte meso s malo vode i ostavite da pirja.
- Začinite sa soli, biberom, alevom paprikom i dodajte paradajz sos.
- Prelijte vrućom vodom, tako da voda prekrije meso.
- Pomiješajte brašno s pavlakom a zatim pred kraj kuhanja dobivenu smjesu dodajte u gulaš.
- Ostavite još malo da pirja, pa skinite.
- Pospite peršunom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!