Gulaš s govedinom i pavlakom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
110 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
govedina
200 g
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 kašika
aleva paprika
1 kašika
ocat
1 kašičica
paradajz sos
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
2 1/2 kašika
pavlaka
1 po potrebi
peršun
Gulaš s govedinom i pavlakom
  1. U loncu zagrijte ulje pa dodajte luk i propžite ga.
  2. Umiješajte meso s malo vode i ostavite da pirja.
  3. Začinite sa soli, biberom, alevom paprikom i dodajte paradajz sos.
  4. Prelijte vrućom vodom, tako da voda prekrije meso.
  5. Pomiješajte brašno s pavlakom a zatim pred kraj kuhanja dobivenu smjesu dodajte u gulaš.
  6. Ostavite još malo da pirja, pa skinite.
  7. Pospite peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*