- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 16.2.2012
- 400 g
- lignje
- 4 komad
- Krompir
- 2 glavica
- Crveni luk
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 2 komad
- mrkve
- 3 kašika
- paradajz sos
- 1 po potrebi
- ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Mješavina začina

- Lignje očititi i isjeći na kolutove, kao i mrkvu.
- Bijeli i crveni luk sitno izrezati, a krompir isjeći na kockice.
- Na vrelom ulju propržiti crveni i bijeli luk, zatim dodati mrkvu i lignje, pa sve dinstati uz povremeno dodavanje vode.
- U ovu mješavinu staviti i krompir, pa sve zajedno kuhati.
- Kada povrće omekša, dodati paradajz sos, mješavinu začina i sol po želji.
- Smjesu kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
Jednostavno, brzo i vrlo ukusno! Hvala na receptu. 🙂
Pa da, kao sto ste rekli brzo i ukusno :), drago nam je da vam se svidjelo! 🙂