- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 80 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.6.2010
- 1 kg
- junetina
- 6 glavica
- Crveni luk
- 130 g
- feta sir
- 5 kašika
- Maslinovo ulje
- 740 ml
- voda
- 4 kašika
- paradajz sos
- 2 1/2 kašika
- vinski ocat
- 1 1/2 kašičica
- kumin
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi a zatim dodajte meso i upržite.
- Dodajte vodu, paradajz sos, ocat, kumin, cimet, sol i biber.
- Poklopite lonac i kuhajte 1 sat.
- U međuvremenu kuhajte luk u posebnoj posudi oko 1 minutu a zatim ga dodajte u lonac s mesom pa sve zajedno kuhajte.
- Kada je meso skuhano i gulaš gotov dodajte sir.
- Začinite po vlastitom ukusu i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!