Gurabije od lješnjaka

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 30 minuta
Gurabije od lješnjaka

Sastojci

Brašno:
200 grama
Maslac:
120 grama
Šećer:
70 grama
Šećer u prahu:
100 grama
Mljeveni lješnjaci:
70 grama
Jaja:
1 komad
Vanilija:
1/2 kašičice
Prašak za pecivo:
1/2 grama

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti omekšao maslac, vaniliju i šećer.

  2. Dodati jaje, brašno i prašak za pecivo, pa mijesiti tijesto dok se svi sastojci ne sjedine.

  3. Na kraju umiješati i mljevene orahe, pa tijesto podijeliti na više manjih loptica.

  4. Oblikovati gurabije, pa ih poredati u pleh premazan uljem.

  5. Peći 25 minuta na 200 °C.

  6. Pripremljene gurabije posuti šećerom u prahu, pa poslužiti uz kafu ili čaj.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.