Halva domaca

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Halva domaca

Sastojci

Maslac:
100 grama
Brašno:
100 grama
Šećer:
100 grama
Voda:
200 mililitara
Vanila šečer:
10 grama

Instrukcije

  1. Rastopiti margarin / maslac,kad se potpuno istopi dodati brasno.

  2. Stalno mijesati od prilike 10 min. bez prestanka,dobro voditi racuna da brasno ne zagori.

  3. U drugu serpu stavite vodu i secer sa vanilin secerom, staviti na sporet i pustiti da prokuha

  4. Zatim sve izmjesati,sve dok smjesa ne poprimi zlatno-smedju boju,prilikom mjesanja paziti na ruke.

  5. Maknuti sa vatre/sporeta,, oblike vaditi po zelji ( ja preferiram oblik lista)

  6. Kao dekoraciju koristite kokos ili orahe/ljesnjake.......

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.