Hladna supa od šparoga i špinata
- U veću šerpu staviti 4 kašike maslinovog ulja, pa na umjerenoj temperaturi propržiti sitno isjeckan crveni luk.
- Dodati uzduž prepolovljene šparoge, posoliti i pobiberiti.
- Šparoge kuhati 5-6 minuta, dok ne omekšaju.
- Dodati supu pripremljenu sa 2 pileće kocke i kuhati smjesu na pojačanoj temperaturi.
- Kada proključa, supu kuhati još 10-ak minuta, pa dodati špinat i kuhati 2-3 minute uz miješanje.
- Ostaviti da se smjesa malo ohladi, pa je izmiksati u blenderu.
- Nakon toga je procijediti kroz jednu od kuhinjskih cjediljki, pa procijeđenoj smjesi dodati 2 kašike maslinovog ulja, malo soli i bibera.
- Napravljenu supu ohladiti u frižideru i poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!