Hladna supa od šparoga i špinata

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Hladna supa od šparoga i špinata

Sastojci

Maslinovo ulje:
80 mililitara
Crveni luk:
2 glavice
Šparoge:
1 kilogram
Pileće koce za supu:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Pileća supa:
800 mililitara
Špinat:
250 grama

Instrukcije

  1. U veću šerpu staviti 4 kašike maslinovog ulja, pa na umjerenoj temperaturi propržiti sitno isjeckan crveni luk.

  2. Dodati uzduž prepolovljene šparoge, posoliti i pobiberiti.

  3. Šparoge kuhati 5-6 minuta, dok ne omekšaju.

  4. Dodati supu pripremljenu sa 2 pileće kocke i kuhati smjesu na pojačanoj temperaturi.

  5. Kada proključa, supu kuhati još 10-ak minuta, pa dodati špinat i kuhati 2-3 minute uz miješanje.

  6. Ostaviti da se smjesa malo ohladi, pa je izmiksati u blenderu.

  7. Nakon toga je procijediti kroz jednu od kuhinjskih cjediljki, pa procijeđenoj smjesi dodati 2 kašike maslinovog ulja, malo soli i bibera.

  8. Napravljenu supu ohladiti u frižideru i poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.