- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Peciva
- Postavio
- Postavljeno
- 15.5.2012
- 375 g
- samo rastuće brašno
- 85 g
- kokos
- 225 g
- Smeđi šećer
- 1/2 kašičica
- soda bikarbona
- 250 g
- banane
- 125 ml
- ulje
- 125 ml
- jogurt

- Brašno, kokos, šećer i sodu bikarbonu staviti u veću posudu i izmiješati.
- U posebnoj posudi sjediniti zgnječene banane, ulje i jogurt , pa kašikom izmiješati.
- Postepeno dodavati u mješavinu brašna i ostalih sastojaka, izjednačiti, preliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 1 h na 180 °C.
- Najbolji namazi za ovakvu vrstu hljeba su maslac i med.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!