- U manju posudu za kuhanje staviti 50 gr šećera, 2 kašike vode i narandžinu koru.
- Kuhati 1-2 minute, dok se šećer ne istopi.
- Dodati maslac i kuhati 1 minutu, dok se ne istopi.
- U posebnoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i 50 gr šećera.
- U većoj posudi umutiti zajedno jaja, jogurt i mlijeko.
- Dodati prvu smjesu, od narandžine kore,i miješati dok se ne dobije glatka, kremasta masa.
- Dodati i smjesu s brašnom, pa miješati još malo.
- Preliti napravljenu smjesu u posudu za pečenje premazanu uljem i peći 60 minuta na 170 °C.
- U manjoj zdjeli izmiješati 50 gr šećera i sok od narandže.
- Izvaditi hljeb iz rerne, viljuškom ga probosti na nekoliko mjesta i premazati zašećerenim sokom od narandže.
- Hljeb ohladiti, pa poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!