Hljeb od narandžine kore

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
150 g
Šećer
2 kašika
voda
5 kašika
maslo
300 g
brašno
1/2 pakovanje
prašak za pecivo
1 kašičica
soda
1/2 kašičica
Sol
2 komad
Jaja
100 ml
jogurt
100 ml
mlijeko
3 kriška
narandžina kora
3 kašika
Sok od narandže
Hljeb od narandžine kore
  1. U manju posudu za kuhanje staviti 50 gr šećera, 2 kašike vode i narandžinu koru.
  2. Kuhati 1-2 minute, dok se šećer ne istopi.
  3. Dodati maslac i kuhati 1 minutu, dok se ne istopi.
  4. U posebnoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i 50 gr šećera.
  5. U većoj posudi umutiti zajedno jaja, jogurt i mlijeko.
  6. Dodati prvu smjesu, od narandžine kore,i miješati dok se ne dobije glatka, kremasta masa.
  7. Dodati i smjesu s brašnom, pa miješati još malo.
  8. Preliti napravljenu smjesu u posudu za pečenje premazanu uljem i peći 60 minuta na 170 °C.
  9. U manjoj zdjeli izmiješati 50 gr šećera i sok od narandže.
  10. Izvaditi hljeb iz rerne, viljuškom ga probosti na nekoliko mjesta i premazati zašećerenim sokom od narandže.
  11. Hljeb ohladiti, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*