Hljeb s bananom i lješnjacima

Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C i pomastite posudu za pečenje.
U zdjelu dodajte maslo i šećer. Uz pomoć miksera umutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte jaja, banane i mlaćanicu pa sve dobro izmiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu, prašak za pecivo, muškatne oraščiće, sol i orahe.
Pomiješajte dvije napravljene smjese i napravite tijesto.
Prespite tijesto u posudu za pečenje.
Pecite 55 minuta ili dok hljeb ne dobije tamno smeđu boju.
Izvadite posudu iz pećnice i ostavite da ohladi 5 minuta.
Preokrenite posudu u kojoj ste pekli hljeb tako da hljeb iz nje ispadne. Ostavite hljeb da se ohladi u potpunosti.
Poslužite uz neki namaz ili samo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.