Hljeb s bananom i lješnjacima
- Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni i pomastite posudu za pečenje.
- U zdjelu dodajte maslo i šećer. Uz pomoć miksera umutite dok ne dobijete glatku smjesu.
- Dodajte jaja, banane i mlaćanicu pa sve dobro izmiješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu, prašak za pecivo, muškatne oraščiće, sol i orahe.
- Pomiješajte dvije napravljene smjese i napravite tijesto.
- Prespite tijesto u posudu za pečenje.
- Pecite 55 minuta ili dok hljeb ne dobije tamno smeđu boju.
- Izvadite posudu iz pećnice i ostavite da ohladi 5 minuta.
- Preokrenite posudu u kojoj ste pekli hljeb tako da hljeb iz nje ispadne. Ostavite hljeb da se ohladi u potpunosti.
- Poslužite uz neki namaz ili samo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!