Hljeb s bananom i lješnjacima

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 10 minuta
Hljeb s bananom i lješnjacima

Sastojci

Maslo:
6 kašika
Šećer:
1 šolja
Banane:
3 komada
Jaja:
3 komada
Mlaćanica:
1/2 šolje
Brašno:
2 šolje
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Soda:
1 kašičica
Muškantni oraščić:
1 kašičica
Lješnjaci:
3/4 šolje

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni i pomastite posudu za pečenje.

  2. U zdjelu dodajte maslo i šećer. Uz pomoć miksera umutite dok ne dobijete glatku smjesu.

  3. Dodajte jaja, banane i mlaćanicu pa sve dobro izmiješajte.

  4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu, prašak za pecivo, muškatne oraščiće, sol i orahe.

  5. Pomiješajte dvije napravljene smjese i napravite tijesto.

  6. Prespite tijesto u posudu za pečenje.

  7. Pecite 55 minuta ili dok hljeb ne dobije tamno smeđu boju.

  8. Izvadite posudu iz pećnice i ostavite da ohladi 5 minuta.

  9. Preokrenite posudu u kojoj ste pekli hljeb tako da hljeb iz nje ispadne. Ostavite hljeb da se ohladi u potpunosti.

  10. Poslužite uz neki namaz ili samo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.