Hljeb s bananom i lješnjacima

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
6 kašika
maslo
1 šolja
Šećer
3 komad
banane
3 komad
Jaja
1/2 šolja
mlaćanica
2 šolja
brašno
1 kašičica
prašak za pecivo
1 kašičica
soda
1 kašičica
muškantni oraščić
3/4 šolja
lješnjaci
Hljeb s bananom i lješnjacima
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni i pomastite posudu za pečenje.
  2. U zdjelu dodajte maslo i šećer. Uz pomoć miksera umutite dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Dodajte jaja, banane i mlaćanicu pa sve dobro izmiješajte.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu, prašak za pecivo, muškatne oraščiće, sol i orahe.
  5. Pomiješajte dvije napravljene smjese i napravite tijesto.
  6. Prespite tijesto u posudu za pečenje.
  7. Pecite 55 minuta ili dok hljeb ne dobije tamno smeđu boju.
  8. Izvadite posudu iz pećnice i ostavite da ohladi 5 minuta.
  9. Preokrenite posudu u kojoj ste pekli hljeb tako da hljeb iz nje ispadne. Ostavite hljeb da se ohladi u potpunosti.
  10. Poslužite uz neki namaz ili samo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*