Hljeb s limunom i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Hljeb s limunom i bijelim lukom

Sastojci

Francuski hljeb:
1 komad
Bijeli luk:
1 češanj
Maslo:
1/2 šolje
Parmezan:
2 kašike
Limunova kora:
1 kašika
Sok od limuna:
4 kašičice
Paprika:
3/25 kašičice

Instrukcije

  1. Narežite hljeb dijagonalno na kriške debljine 2.5 cm.

  2. U manjoj zdjeli pomiješajte luk, maslo, parmezan, limunovu koru i papriku.

  3. Premažite kriške s dobivenom smjesom, zamotajte u foliju i stavite u posudu za pečenje.

  4. Pecite 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.