Hljeb s limunom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Francuski hljeb:
1 komad
Bijeli luk:
1 češanj
Maslo:
1/2 šolje
Parmezan:
2 kašike
Limunova kora:
1 kašika
Sok od limuna:
4 kašičice
Paprika:
3 kašičice
Instrukcije
Narežite hljeb dijagonalno na kriške debljine 2.5 cm.
U manjoj zdjeli pomiješajte luk, maslo, parmezan, limunovu koru i papriku.
Premažite kriške s dobivenom smjesom, zamotajte u foliju i stavite u posudu za pečenje.
Pecite 20 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.