- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Peciva
- Postavio
- Postavljeno
- 23.8.2010
- 1 šolja
- brašno
- 1 šolja
- palenta
- 1 kašičica
- prašak za pecivo
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1 šolja
- mlijeko
- 1/4 šolja
- javorov sirup
- 6 kašika
- maslo
- 2 komad
- Jaja

- Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
- Premažite tepsiju za pečenje s dvije kašike rastopljenog masla.
- U zdjeli pomiješajte, brašno, palentu, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli umutite mlijeko, sirup, ostatak masla i jaje.
- Umiješajte smjesu s mlijekom u smjesu s brašnom.
- Napravljeno tijesto prespite u tepsiju za pečenje.
- Pecite 25 minuta ili dok hljeb ne dobije zlatno smeđu boju.
- Poslužite s dodatnim maslom i javorovim sirupom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!