Hljeb s palentom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
1 šolja
brašno
1 šolja
palenta
1 kašičica
prašak za pecivo
1/2 kašičica
Sol
1 šolja
mlijeko
1/4 šolja
javorov sirup
6 kašika
maslo
2 komad
Jaja
Hljeb s palentom
  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
  2. Premažite tepsiju za pečenje s dvije kašike rastopljenog masla.
  3. U zdjeli pomiješajte, brašno, palentu, prašak za pecivo i sol.
  4. U drugoj zdjeli umutite mlijeko, sirup, ostatak masla i jaje.
  5. Umiješajte smjesu s mlijekom u smjesu s brašnom.
  6. Napravljeno tijesto prespite u tepsiju za pečenje.
  7. Pecite 25 minuta ili dok hljeb ne dobije zlatno smeđu boju.
  8. Poslužite s dodatnim maslom i javorovim sirupom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*