Hljeb s sirom i paprikom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Hljeb s sirom i paprikom

Sastojci

Palenta:
1 šolja
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Ljuta paprika:
1/4 kašičice
Šećer:
1/4 šolje
Paprike:
1/4 šolje
Cheddar sir:
3/4 šolje
Jaja:
1 komad
Mlaćanica:
1 šolja
Maslac:
4 kašike

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C i pomastite posudu za pečenje.

  2. U zdjeli pomiješajte palentu, brašno, prašak za pecivo, sol, papriku, šećer, nasjeckanu papriku i sir.

  3. U drugoj zdjeli umutite jaja, mlaćanicu i maslo a zatim tu smjesu dodajte u smjesu s palentom.

  4. Lagano umutite dok ne dobijete kompaktno tijesto.

  5. Prespite tijesto u pripremljenu posudu za pečenje.

  6. Pecite 25 minuta.

  7. Izvadite hljeb iz pećnice, ostavite da se ohladi 15 minuta pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.